Η Αξιοποίηση των Σύγχρονων Τεχνολογιών στην Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής.

«Η ανάγκη μιας επιμελημένης εφαρμογής μέτρων, με στοιχειώδεις κανόνες, για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης  καθαριότητας, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια, αλλά μια υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας αλλά και στο περιβάλλον»

Οι πρωτοποριακές αποδοτικά ολοκληρωμένες και αποτελεσματικά βιώσιμες Επαγγελματικές Bio-εφαρμογές που σας προτείνουμε, είναι μια “Εναλλακτική Πρόταση-Πρόκληση –Πρόσκληση ” ως μια φυσική λύση στην εσωτερική ρύπανση. Λειτουργούν ως μια “ασπίδα προστασίας”, δημιουργώντας  το ιδανικό περιβάλλον για όσους πάσχουν από αλλεργίες, άσθμα η άλλα αναπνευστικά προβλήματα αλλά και για όσους θέλουν να νιώθουν ευεξία.

Η επιμελημένη εφαρμογή στοιχειωδών κανόνων για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης  καθαριότητας, με επαγγελματική απορρύπανση και εξυγίανση, έχει γίνει επιτακτική ανάγκη για την εξάλειψη των προβλημάτων από  την εσωτερική Αιθαλομίχλη , την συχνή επισκεψιμότητα της Αφρικανικής Φαιοκόκκινης Σκόνης.

green-cleaning1Μελέτες δείχνουν πως ο συνδυασμός των ρυπαντών στον αέρα του σπιτιού μας, των συστημάτων θέρμανσης, κουζίνας , αλλά και της εσωτερικής ανακυκλωνόμενης σκόνης από την ηλεκτρική σκούπα, προκαλούν τρεις φορές υψηλότερη επιβάρυνση, αλλά να λειτουργήσουν και ως θάλαμος αερίων ή ως μια ρυπογόνο εσωτερική βόμβα, συμβάλλοντας δε στην εξάπλωση των αλλεργιών μέσα στο σπίτι, συγκριτικά με τα επίπεδα ρυπαντών του εξωτερικού αέρα.

Η αέρια εσωτερική ρύπανση με τα “Αόρατα χημικά κοκτέιλ ” και  την “ εσωτερική επιμόλυνση” εγκλωβίζονται στους εσωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την υγειά, ώστε η Προληπτική Φροντίδα για την αντιμετώπιση των αλλεργικών, ρινικών η και πνευμονικών συμπτωμάτων, να γίνεται επιτακτική ανάγκη.

Για αποτελεσματικά επαγγελματικές εφαρμογές στους εσωτερικούς χώρους, πρέπει να εφαρμόζονται Εναλλακτικές Διαχειριστικές εφαρμογές ενός Εξελισσόμενου Εσωτερικού Περιβάλλοντος, με Επαγγελματικά συστήματα απορρύπανσης και εξυγίανσης για μείωση των πληθυσμών σε πολλά παράσιτα (ζωικούς εχθρούς) των κατοικημένων χώρων.

Όπως τα άκάρεα της οικιακής σκόνης (Dust mites) , μαζί με τα περιττώματα τους και τα αποσυνθεμένα μέρη τους – θραυσμάτων-, των λεπιών που οφείλεται στο άκαρι της μεταδοτικής ψώρας το οποίο ζει και αναπαράγεται στο δέρμα του ανθρώπου. Δεν πρέπει να αμελούμε τα σκαθάρια των χαλιών (Coleoptero-Dermestidae), τους απρόσκλητους φίλους μας αλλά και τους νέους επιθετικούς εισβολείς στα σπίτια μας, τα‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ των οικογενειών Parasitiformes που χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία και για βιολογικό έλεγχο.

Η  ανάγκη μέριμνας για την υγεία, μέσα από την διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, έχει σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση ανάλογων εναλλακτικών μεθόδων μιας Ισορροπημένης καθαριότητας για την βελτιωμένη ποιότητα του.

Η προστασία του βίου, πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πρόκληση αλλά και ως πρόσκληση για να ξεπεράσουμε την κρίση αξιών που έχουν προέλθει από τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης, με εστίαση σε μια συντονισμένη και άμεση προσπάθεια για την διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.

Είναι πλέον καιρός ο κάθε πολίτης να αντιληφθεί ότι είναι στο χέρι του να δρομολογεί και να απαιτεί ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον, μέσα από μια  διασφαλισμένη υποστήριξη μιας Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, όπου θα συμμετέχουμε όλοι ώστε να επιτευχθεί η κάθε αντιμετώπιση με τον καλύτερο αποδεκτά τρόπο.

Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι το “υποτίθεται καθαρό” είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο, έτσι δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε η και να αμελούμε, εν όψει της χειμερινής περιόδου, τα εναρμονισμένα πρότυπα καθαρισμού πριν το στρώσιμο των χαλιών, μιας και η χαμηλή ποιότητα καθαρισμού των χαλιών βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των μεθόδων, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο Επαγγελματικό εξοπλισμό απορρύπανσης και εξυγίανσης, την επαγγελματική κατάρτιση σε Επαγγελματικές Bio-Εφαρμογές απορρύπανσης με αναζωογόνηση και εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου, πριν αλλά και μετά από οποιαδήποτε επεξεργασία περιβαλλοντολογικού η και υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα ακόμα και στην εκτελεσθείσα θεραπευτική αγωγή.

Πρόληψη για την ρύπανση ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στις αλλαγές που επιβάλλει η σημερινή εποχή για την βελτίωση της ποιότητας του τρόπου ζωής αλλά και η καθιέρωση των Νέων Τεχνολογιών, ως αναντικατάστατα και Αναγκαία Εργαλεία για την διεκπεραίωση κάθε είδους εργασίας, καλούν δε τον επιχειρηματικό κόσμο να ανταποκριθεί στις Αναφυόμενες Ανάγκες.

Ο καταναλωτής με τους Κανονισμούς της Νέας νομοθεσίας για τις ηλεκτρικές σκούπες θα μπορεί να έχει πληροφορίες για την απόδοση της κάθε συσκευής, στην απορρόφηση και την επανεκπομπή σκόνης, επιτρέποντας του να επιλέξει συνειδητά την συσκευή που θα αγοράσει.

Στους τομείς του περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντοςαπό το 2006 , ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου Tαπητοκαθαριστηρίων «H Aττική», έλεγε ότι μια λογική τιμή για χαλιά μηχανής και μοκέτες κυμαίνεται μεταξύ 4,5 -6,5€/τ.μ. και ότι τα 4 €/τ.μ. μπορεί να είναι μια συμφέρουσα τιμή για τον πελάτη, αλλά το πιθανότερο είναι πως για να επιτευχθεί μια τόσο χαμηλή τιμή έχουν γίνει περικοπές σε προϊόντα και γενικά δεν γίνεται σωστή δουλειά. Στην Ημερίδα που διοργανώθηκε για το2013, από το Σωματείο Ταπητοκαθαριστηρίων ‘Η ΑΤΤΙΚΗ’, σύμβουλοι από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕ, παρουσίασαν έναν πίνακα με την ‘’λογική τιμή’ κοστολόγησης στον καθαρισμό ταπήτων στα 6,07€/τ.μ.

Πολλοί καταναλωτές  μπορεί να προτίμησαν ‘’συμφέρουσα χαμηλή τιμή’’ στα 3-4€/τ.μ. αλλά με την παραλαβή των χαλιών, να διαπίστωσαν ‘‘πλημένους ρύπους ’’ με χώμα, άμμο, τρίχες, χνούδια, οξειδωμένες κιτρινίλες, άσχημες μυρωδιές μετά το προσωρινό επικαλυπτικό άρωμα, λόγω εκπτώσεων με περικοπές.

Όταν οι καταναλωτές, δεν γνωρίζουν αναλυτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες με το κόστος τους  ανά m² , ώστε να  μπορούν και ίδιοι να επιλέγουν τις εργασίες, με  βάση πάντα την ποιότητα στην προσφερόμενη τιμή, δεν γνωρίζουν ότι  η Επαγγελματική Απορρύπανση ( τίναγμα ) είναι το υποχρεωτικά πρωταρχικό στάδιο προεργασίας ενός επαγγελματικού πλυσίματος η το υποχρεωτικά πρωταρχικό στάδιο προεργασίας μονό για φύλαξη. Τότε δεν γνωρίζουν και τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει η Επαγγελματική εφαρμογή απορρύπανσης εκτός από το χάλι και στην υγεία, με την μείωση της “εσωτερικής επιμόλυνσης” από  τους “ρυπογόνους ενδο-οικιακούς μολυσματικούς παράγοντες”, τα ακάρεα της εσωτερικής σκόνης (Dust mites) , το τυχόν σκαθάρι των χαλιών, αλλά και για την μάστιγα  των καιρών, το άκαρι της ψώρας κ.λ.π.

Αν οι Επαγγελματίες καθαριστές ταπήτων/ ταπετσαριών αρχίσουν να εφαρμόζουν κάποιο σύστημα  Ιχνηλασιμότητας (Traceability)αφενός μεν θα λυθεί η πολυπλοκότητα στην Διαφάνεια ενός εξελισσόμενου εσωτερικού περιβάλλοντος, με έλεγχο εφαρμοστικότητας, αλλά και την Διαχείριση των αποβλήτων. Αφετέρου δε με την διασφάλιση του εύρους των πληροφοριών από ένα τέτοιο σύστημα, ως μία βασική επιχειρηματική διαδικασία Διαχείρισης ποιότητας για την Ασφάλεια των καταναλωτών , οι αποκλίσεις των τιμών θα ήταν μικρότερες, η ζήτηση από τους καταναλωτές μεγαλύτερη αφού η Διασφάλιση της ποιότητας θα τους προσέφερε περισσότερη οικονομία και ένα υγιέστερο περιβάλλον.

Η εγγυημένη ποιότητα λοιπόν μέσα από την εφαρμογή τέτοιων συστημάτων θέτει εκτός τους ‘‘εγγυητές χαμηλότερης τιμής’’.

Στους δε τομείς του υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορεί η πολιτεία,  βάση του νέου νομού 4036/2012(ΦΕΚ Α’ 8  Άρθρο 49) , να θέσπισε αλλαγές με αυστηρές κυρώσεις επί των παραβάσεων, με τεράστια ευθύνη σε σχέση με την ορθή και ασφαλή εφαρμογή των Βιοκτόνων, σε θέματα καταπολέμησης σε κατοικημένους χώρους.  Δίνετε ώμος το δικαίωμα στον καταναλωτή, να είναι ενήμερος για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στην οικία του και μπορεί να πληροφορηθεί για τα εγκεκριμένα προϊόντα μέσω της ιστοσελίδας Κατάλογοι Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων & Βιοκτόνων.

Έτσι λοιπόν ο φέρων  – την ειδική αναγγελία έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος – θα πρέπει να έχει έναν προαπαιτούμενο Επαγγελματικό εξοπλισμό απορρύπανσης και εξυγίανσης, που μπορεί να τον χρησιμοποιεί για την διάγνωση, την προεργασία  πριν και μετά την εφαρμογή των Βιοκτόνων για κοριούς, ψύλλους,  ακάρεα των πτηνών, έντομα υφασμάτων, (σκόρο , σκαθάρι των χαλιών) κλπ. ώστε να του εξασφαλίζει την ορθή και ασφαλή εφαρμογή των Βιοκτόνων σε κατοικημένους χώρους.

Δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και από τι θέλουμε και εμείς ως καταναλωτές.

Είναι πλέον και στη χώρα μας να συνδέσουμε την προστασία του εσωτερικού περιβάλλοντος με την επιχειρηματικότητα, είτε αυτή αναφέρεται στο σπίτι , τον επαγγελματικό χώρο, τους χώρους φιλοξενίας κλπ. Η αφομοίωση στην ανάπτυξη Καινοτομιών Δραστηριοτήτων σε Νέους τομείς , περιβαλλοντολογικού η και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με  Επιχειρηματική Δραστηριότητα σε Επαγγελματικές Bio-Εφαρμογές, αποτελεί μια Ευκαιρία Επένδυσης μέσα στην κρίση.

Η Klintec σήμερα παρέχει πλήρη υποστήριξη , σε επιχειρήσεις-εταιρείες υπηρεσιών ελέγχου μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης περιβαλλοντολογικού & υγειονομικού ενδιαφέροντος, ακόμα και χωρίς την χρήση χημικών, που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό προεργασίας και εξυγίανσης, για να έχουν τον αποδεκτά καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης.

Η υποστήριξη όλων των τμημάτων της Greenest,( Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής Διαχείρισης), είναι διπλά τους για να προσφέρουν μια αποτελεσματική και επιστημονικά εναρμονισμένη εφαρμογή. Έτσι θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στους πελάτες τους μια υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με προστιθέμενη αξία και αυστηρές προδιαγραφές διασφάλισης , με βάση πάντα την εναρμόνιση των δαπανών και την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών.

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα, για πολλές περιπτώσεις να γίνουν Εργοστασιακές Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης, με αναζωογόνηση, εξυγίανση και απεντόμωση  –χωρίς την χρήση χημικώνεκτός κατοικημένου χώρου, για μια αποτελεσματική και επιστημονικά εναρμονισμένη εφαρμογή χωρίς κινδύνους και επαναλαμβανόμενες εφαρμογές , εις όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν Επαγγελματίες όπου ασκούν τα  επαγγέλματα – περιβαλλοντολογικού η υγειονομικού ενδιαφέροντος – στα υψηλότερα επαγγελματικά επίπεδα εργασίας και ευγενικής συμπεριφοράς, με εμπλουτισμένες γνώσεις και με επιμορφωτικά σεμινάρια. Όπως σε πολλά επαγγέλματα, – λόγω έλλειψης εκλεκτικών μηχανισμών- υπάρχουν και οι εξαιρέσεις ,  χωρίς καν Επαγγελματική Συνείδηση και Επιχειρηματική Ηθική,  που ίσως “να παίζουν ” με την υγεία των καταναλωτών , την περιούσια τους αλλά και το περιβάλλον.

Εμείς συνεχίζουμε με το Πρόγραμμα Φροντίζω να Ζω Ανθρώπινα, για βελτίωση των συνθηκών προστασίας της Υγείας στους εσωτερικούς χώρους

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , στην πολυκατοικία, τις τοπικές και πληθυσμιακές ομάδες, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: info@klintec.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: http://cleaningnews.gr/?p=7965

Σχετικά Άρθρα

Η έξαρση της ψώρας , οι παρασιτικές λοιμώξεις και οι ‘’δευτερογενείς επιμολύνσεις ’’.

Συντονισμός δράσεων για τον ‘‘έλεγχο αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων” και την αποφυγή επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους.

Καθαρός, υγιής αέρας για όλους τους εσωτερικούς χώρους

Μούχλα στο στρώμα!!!!

Όταν οι κοριοί ……ξανάρχονται !!

Οι 10 +1 λόγοι μείωσης – αποφυγής αλλεργιών με την καθαριότητα.

Προκλήσεις αποτελεσματικότητας στον περιορισμό της εσωτερικής ρύπανσης.

Εσωτερική ρύπανση και επιμόλυνση αποφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στο άσθμα.

Αυτό που φαίνεται Καθαρό, Υγιές είναι;

Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους .

Φροντίδα με σωστή συντήρηση των στρωμάτων.

 

About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση