Περιορίστε την έξαρση των ενοχλητικών κοριών.

Οι κοριοί εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα σε όλο κόσμο. Μπορεί οι περισσότεροι να το αγνοούν, αλλά μπορεί αυτά τα καφεκόκκινα παρασιτικά έντομα να εισβάλουν και στα πιο καθαρά ή καινούργια σπίτια, κρυμμένα σε χώρους όπως το κρεβάτι, μαξιλάρια, στρώματα και καναπέδες, τα χαλιά, τις μοκέτες, κουρτινόξυλα και όχι μόνο κ.λ.π.

Παρατηρείται έξαρση παρουσίας με υπερβολικά μεγάλο αριθμό των ενοχλητικών αυτών εντόμων ( κοριών) μετά την αυξημένη μετανάστευση τους, κυρίως μέσω των αποσκευών που μεταφέρουν οι ταξιδιώτες, ακόμα και σε μη αστικές περιοχές.

Η έξαρση των κοριών παγκοσμίως οφείλεται, σύμφωνα με επιστήμονες και στην αυξημένη αντίστασή τους στα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται για την εξόντωσή τους. Στην προηγούμενη αναφορά μας στο πώς να Προστατευτείτε από τους απρόσκλητους φίλους μας αναφερόμαστε στην τεράστια δοκιμασία για την απαλλαγή τους.

Η έξαρση των ενοχλητικών κοριών δεν περιορίζετε, όταν Οι Ημιμαθείς Αδιαφορώντας που Ίσως και να Εγκληματούν!!!!, συνεχίζουν ως ειδικοί να προσφέρουν τις Εξειδικευμένες Υπηρεσίες τους.  Συνεχίζουν να  χρησιμοποιούν για την καταπολέμηση με μεθόδους, χωρίς διάγνωση, προεργασία και Εξυγίανση με Επαγγελματικά Συστήματα Προεργασίας και Εξυγίανσης, ώστε μετά την εξόντωση μέρους των κοριών και των αβγών τους, να μειωθεί  στο 1/3 περίπου, η επιβάρυνση του χώρου από την χρήση χημικών, το κόστος των επισκέψεων αλλά και την ταλαιπωρία.

Σήμερα, για τον σύγχρονο αδειούχο υπεύθυνο επιστήμονα που κάνει εφαρμογές απεντομώσεων, ακόμα και χωρίς την χρήση χημικών (ελεγχόμενη ή τροποποιημένη ατμόσφαιρα) σε κατοικημένους χώρους, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό προεργασίας και εξυγίανσης, εμείς με το πρόγραμμα υποστήριξης Greenest: ( Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Παρασίτων & Υγιεινής), θα είμαστε διπλά του, στο 2104829839 για να μπορέσει να προσφέρει, μια αποτελεσματική και εναρμονισμένη επιστημονικά εφαρμογή, με τον αποδεκτά καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των ‘‘απρόσκλητων εισβολέων’’, ως μια κοινωνική προσφορά στην Ανθρώπινη Ευαισθησία της Εταιρικής Ευθύνης εις όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ερευνητές ,για την εξόντωση αυτών των παρασιτικών εντόμων, αναφέρουν σε μελέτες  για το μύκητα Beauveria bassiana, που υπάρχει στα φυτά και προκαλεί ασθένεια στα έντομα. Είναι δε σε θέση να σκοτώσει τα παράσιτα που βρίσκονταν στις κρυψώνες τους, μολύνονταν από όσα είχαν ήδη εκτεθεί στην ουσία, μεταφέροντας την στη φωλιά.

Ευτυχώς για τους καταναλωτές τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) τους βοηθούν να ενημερώνονται και να προστατεύονται από αυτούς που αναφέρουν ότι, το πως γίνεται μια απολύμανση για έντομα, η με μια απολύμανση δεν πρέπει να ησυχάζετε από τους κοριούς, αφού στα έντομα γίνετε Απεντόμωση και όχι απολύμανση

 

Χρειάζεται λοιπόν προσοχή στα ταξίδια διότι ξανά ήρθε στην επικαιρότητα η νέα ασθένεια Chagas, που σκοτώνει και την ονομάζουν νέο AIDS , ή αλλιώς την… «νόσο των φτωχών» και όπως αναφέρουν οι επιστήμονες προκαλεί Τρόμο γιατί  δυστυχώς «χτυπάει» ολοένα και περισσότερους κυρίως στις περιοχές της Λατινικής και Νότιας Αμερικής, καθώς μεταδίδεται από μολυσμένα έντομα, κυρίως κοριούς. Πηγή: http://www.fimes.gr/2013/08/nea-astheneia-chagas/#ixzz2baLQYbSD

Διαβάστε περισσότερα για τη νέα ασθένεια Chagas (http://www.cdc.gov/parasites/chagas/gen_info/vectors/#get_chagas)

 

Για να περιορίστε την έξαρση των ενοχλητικών κοριών πρέπει:

Ειδοποιήστε τους διπλανούς ιδιοκτήτες για το πρόβλημα των κοριών, έτσι ώστε να ελεγχθούν και τα γειτονικά διαμερίσματα.

Αν βρίσκεστε σε ταξίδι η διακοπές ειδοποιήστε τους υπεύθυνους για το πρόβλημα, έτσι ώστε να ελέγξουν και να το λύσουν.

Μην πετάτε ή δωρίζετε έπιπλα που έχουν μολυνθεί από κοριούς.

Επισημάνετε με σπρέι η ταινία στρώματα, έπιπλα που έχουν μολυνθεί από κοριού πριν τα πετάξετε.

Η Επιμόλυνση των χώρων από τους σκοτωμένους και αποσυνθεμένους κοριούς, τα επιβαρυμένα περιττώματα και σωματίδια με βιοκτόνα, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικά, ρινικά η και πνευμονικά  συμπτώματα κλπ.

Οι φθηνότερες υπηρεσίες δεν είναι οι καλύτερες, αλλά ούτε και οι ακριβές όταν οι εφαρμογές είναι ελλιπείς.

Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε γιατί οι Επιστήμονες πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα, ως Επιστημονικοί Διαγνώστες μιας η επαγγελματική τους συνεργασία, έχει κριθεί Απαιτητή, στην βελτίωση των παρερχομένων υπηρεσιών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ενεργή συμβολή στην ενημέρωση πρέπει έχουν όλοι, από τη συμμετοχή της οικογένειας ,των φιλών, της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, των κυβερνητικών η μη-κυβερνητικών οργανισμών, συλλογών, σωματείων, ιδρυμάτων και φορέων,  με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Εμείς συνεχίζουμε με το Πρόγραμμα Φροντίζω να Ζω Ανθρώπινα , για βελτίωση των συνθηκών προστασίας της Υγείας στους εσωτερικούς χώρους .

Πληροφορίες ζητήσετε μας στο email info@klintec.gr με πλήρη στοιχεία, η καλέστε στο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Προηγούμενα Άρθρα

Προστατέψτε τους χώρους από τους απρόσκλητους φίλους μας.

Περιορίστε την έξαρση των ενοχλητικών κοριών.

Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.

Μήπως οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ κυκλοφορούν ανάμεσα μας;!!!

Το καλοδιατηρημένο στρώμα και ο καθαρισμός του, στην κατάταξη ξενοδοχείων για τις κατηγορίες αστέρων.

Φροντίδα με σωστή συντήρηση των στρωμάτων.

Το Σύνδρομο της Υπερ-χρήσης και στα Βιοκτόνα –Ακαρεοκτόνα.

Εσωτερική ρύπανση και επιμόλυνση αποφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στο άσθμα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και στην μετακίνηση σας για τις διακοπές.

Γνωρίζετε που καθαρίζονται και φυλάσσονται τα χαλιά σας ;

Αυτό που φαίνεται Καθαρό, Υγιές είναι;

Green and Clean Rooms …“Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”.

Μούχλα στο στρώμα!!!!

Όταν οι κοριοί ……ξανάρχονται !!

Ο “κοριός” του ελάτου!

Όταν οι κοριοί ……ξανάρχονται !!

Προκλήσεις με ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους διαμονής των διακοπών σας.

Όχι πανικός και ερασιτεχνισμοί με κοριούς και ψώρα.

Το άκαρι της ψώρας

Αντιμετωπίζοντας το άκαρι της ψώρας σε μια σύγχρονη κοινωνία

Τι ξέρετε για τους κοριούς;

Οι Ημιμαθείς Αδιαφορώντας Ίσως και να Εγκληματούν!!!!

Οι Επιστήμονες που πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Πηγή: http://cleaningnews.gr/?p=7334


About Giannis Vgenis

Αφήστε μια απάντηση