Απλές και Χρήσιμες οδηγίες για την καλή συντήρηση των χαλιών σας

Απλές και  Χρήσιμες οδηγίες για την καλή συντήρηση των χαλιών σας 

Η τακτική και εντατική περιποίηση, με μεράκι και σωστή καθαριότητα στα χειροποίητα χαλιά, αποτελεί την θεμελιώδη φροντίδα, για να διατηρούν αναλλοίωτη τη φινέτσα και λεπτότητά τους, στο πέρασμα των χρόνων.

Κάθε εβδομάδα είναι απαραίτητη η χρήση μηχανήματος καθαρισμού (ηλεκτρική σκούπα) με κυλινδρική βούρτσα πάντα προς τη φορά του πέλους, για να μπορεί να απομακρύνει τη βαθιά βρωμιά (σκόνη, κοπτική άμμο, περιττό χνούδι).

Αν δεν διαθέτετε μηχάνημα καθαρισμού με κυλινδρική βούρτσα δώστε μεγαλύτερη προσοχή στα πιο κάτω:

  ·  Η ισχύς της ηλεκτρικής σας σκούπας να μην ξεπερνά τα 700Wat.

 ·  Ποτέ να μην πιέζετε το πέλμα της ηλεκτρικής σας σκούπας πάνω στα μεταξωτά ή σύμμεικτα χαλιά και υφάσματα.

 ·Μην χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό πέλμα (χτυπητήρι) πάνω στα χαλιά παρά μόνο από την ανάποδη όψη.

 · Στα μεταξωτά χαλιά χρησιμοποιείτε για καθημερινή ή εβδομαδιαία συντήρηση μία απλή βούρτσα χειρός από φυσικές ίνες ή νάιλον (ποτέ συρμάτινη) και πάντα προς τη φορά του πέλους.

 · Μία φορά τον μήνα είναι απαραίτητο ένα ελαφρύ τίναγμα με το χέρι, ή πολύ ελαφρύ χτύπημα πάντα από την πίσω πλευρά.

 · Ο καθαρισμός του χώρου κάτω από το χαλί είναι επίσης απαραίτητος.

 · Είναι καλό για τα χαλιά σας να αερίζονται και να εκτίθενται στον ήλιο, για λίγες ώρες μόνο. Γιατί η υψηλή θερμοκρασία και η άμεση επαφή με το φως του ήλιου για μεγάλο χρονικό διάστημα ξεθωριάζει τα χρώματά τους και είναι καταστροφική.

· Μην χτυπάτε ή τινάζετε το χαλί σας με δύναμη, διότι αυτά τα χτυπήματα μπορεί να τραυματίσουν τα στημόνια ή τα υφάδια του.

 · Η παρατεταμένη υγρασία, δημιουργεί μύκητες και μούχλα, για αυτό πρέπει να προσέχετε διαρροές από καλοριφέρ και επίσης να μην τοποθετείτε ποτέ πάνω στα χαλιά σας γλάστρες.

  · Επειδή το χαλί σας είναι ένας ζωντανός οργανσιμός, είναι πολύ σημαντικό κατά τη φύλαξή του να αναπνέει. Συνεπώς, αποφύγετε τα μέρη με υγρασία και τυλίξτε το σε πάνινες θήκες (παλιό σεντόνι).

. Για να αποφύγετε τα σημάδια που αφήνουν τα έπιπλα πάνω στο χαλί σας πρέπει να τα μετακινείτε από μικρά χρονικά διαστήματα μερικούς πόντους η να τοποθετήστε προστατευτικά κάτω από τα πόδια των επίπλων σας. Έτσι δίνετε την δυνατότητα στο πέλος να ξαναβρίσκει το σχήμα του.

 · Το χαλί σας θα έχει πολύ μακρύτερη ζωή αν στρωθεί πάνω σε κατάλληλο υπόστρωμα, που προστατεύει τη βάση του από την καταπόνηση του δαπέδου.

  · Αν κάποια ίνα εξέχει από το ύφος του πέλους, κόψτε την στο ίδιο ύψος με ένα ψαλίδι, αλλά σε καμία περίπτωση μην την τραβήξετε.

Πληροφορίες στο τηλ : 2104829839

info@cleaning-advisors.gr

ή στο FAX: 2104829400

About Giannis Vgenis